El darrer toc d'abans que surti el sol

Començava a clarejar. Eren les sis i sis del matí, quan ha tocat un dolgut darrer toc de fabiol, que ha posat punt i final a les festes d'enguany. Deu minuts abans de les sis arribava la comitiva davant la parròquia de Sant Esteve (a la plaça Menorca) on l'esperava una multitud de ciutadellencs que no es volien perdre el darrer acte d'enguany. Un cop a la plaça, s'ha fet el passadís perquè sa Capellana, Bosco Faner pogués passar i acomiadar-se de tots i cadascú dels caixers i cavallers que han participat a la qualcada, mentre el fabioler feia sonar el tambor i el fabiol, i la tristor recorria la plaça.

El dia de Sant Joan va acabar després d'uns accidentats Jocs des Pla, i amb dues tandes al caragol de ses Voltes i altres tres a Santa Clara, per dirigir-se cap a les 3,30 hores de la matinada a acomiadar primer a sa Capellana i després el caixer senyor. Tot seguit els caixers i cavallers varen anar a les respectives posades per deixar el cavall i posar fi a la qualcada, per tornar a peu fins la casa de sa capellana, on s'han reunit tots els cavallers i caixers per anar a cas Baró, on el caixer fadrí ha deixat la bandera i s'ha celebrat la tradicional beguda, abans de partir cap acomiadar sa capellana, i amb ella a les festes de Sant Joan d'enguany.

Via menorca.info

Comenta amb el teu Facebook

Santjoanweb.com utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Més informació.